Dostupni linkovi

Ivanić se prvi odazvao Vučićevom pozivu


Poziv srpskog premijera Aleksandra Vučića da svi članovi Predsjedništva BiH posjete Srbiju za sada je prihvatio jedino predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, pišu beogradske Večernje novosti.

Ivanić je izjavio kako je Vučić pozivom članovima Predsjedništva BiH da posjete Srbiju povukao još jedan državnički potez koji doprinosi pomirenju i smirivanju strasti, prenio je Tanjug.

"U duhu jačanja dobrosusjedskih odnosa, očekujem da će što prije doći do posjeta i susreta. Svi političari u BiH, zajedno s državnicima Srbije, moraju zajedno raditi na pomirenju i smirivanju situacije", rekao je Ivanić.

Aleksandar Vučić uputio je u utorak službeni poziv predsjedavajućem i članovima Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću, Draganu Čoviću i Bakiru Izetbegoviću da što skorije dođu u zajednički posjet Srbiji.

Kako je priopćeno iz Vučećevog ureda za suradnju s medijima, srbijanski premijer je u pismu članovima Predsjedništva BiH naveo da ih poziva "polazeći od uvjerenja da su naše dvije zemlje čvrsto i trajno opredijeljene da jačaju međusobne bilateralne odnose i da sva otvorena pitanja rješavaju u neposrednom dijalogu i duhu dobrosusjedstva, a na dobrobit građana dvije zemlje".

XS
SM
MD
LG