Dostupni linkovi

U Britaniji uhapšene tri osobe osumnjičene za terorizam


Britanska policija je, uz podršku pripadnika jedinica za specijalne namjene, u centralnom dijelu Engleske uhapsila tri osobe osumnjičene za umiješanost u pripremu terorističkih djela, saopštila je danas londonska policija.

U saopštenju se navodi da su pripadnici jedinice za borbu protiv terorizma uhapsili muškarca u Lečvortu, u oblasti Hertfordšir, a da su druga dvojica privedena u obližnjem Lutonu.

Analitičari navode da su hapšenja neuobičajena jer britanska policija slične akcije vrši u ranim jutarnjim satima, osim ukoliko nije riječ o hitnom slučaju. Hapšenjima su prisustvovali i naoružani policajci, ali nije ispaljen ni hitac.

"Današnja hapšenja i pretresi dio su istrage o terorizmu islamista. Pošto je istraga i dalje u toku ne mogu biti objavljene nove informacije", ističe se u saopštenju.

U Velikoj Britaniji na snazi je drugi stepen uzbune, što znači da se smatra da je vjerovatna mogućnost napada, uglavnom zbog opasnosti koju predstavljaju pripadnici militante organizacije "Islamska država".

XS
SM
MD
LG