Dostupni linkovi

Dio poljskih navijača deportovan iz BiH


Navijači poljskog fudbalskog kluba Leh, koji su sinoć učestvovali u neredima na Baščaršijji i naselju Vogošće, deportovani su iz BiH javljaju mediji.

Portal sarajevskog Dnevnog avaza objavio je da su Lehovi navijači sprovedeni prema granici.

S druge strane, nova grupa poljskih navijača je već prešla granicu i uputila se ka Sarajevu gdje se večeras u 21 sat igra meč FK Sarajeva i Leha.

U saopštenju generalnog direktora FK Sarajevo Dina Selimovića se navodi da je domaćin u saradnji sa predstavnicima MUP-a Kantona Sarajevo i partnerskom agencijom Securitas BiH preduzeo sve aktivnosti za uspješno organizovanje utakmice.

On je izrazio uvjerenje da će večerašnja utakmica proteći u najboljem redu s obzirom na to da su, kako je rekao, domaćini aktivno sarađivali proteklih sedmica sa predstavnicima gostujućeg tima KKS Leh iz Poznana.

Na Kliniku urgentne medicine noćas je primljeno 18 pacijenata - 11 državljana BiH i sedam državljana Poljske. Među povrijeđenima je i devet pripadnika policije.

Od ukupnog broja povređenih, trojica su zadobila teške povrede i zadržana su na liječenju. Riječ je o domaćim navijačima. Sa vidnim povredama glave u bolnicu je prevezen i jedan navijač Leha.

Inače, poljski Leh iz Poznanja i FK Sarajevo trebalo bi večeras na Koševu da odigraju prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

XS
SM
MD
LG