Dostupni linkovi

Nuland: Srbija ima podršku SAD na putu ka EU


Victoria Nuland i Tomislav Nikolić
Victoria Nuland i Tomislav Nikolić

Pomoćnica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland prenijela je danas predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da SAD podržavaju Srbiju na njenom putu evrointegracija i da su spremne u tome da pomognu.

Nikolić je pak ocijenio da je Srbija zaslužila da što prije bude primljena u punopravno članstvo EU, saopšteno je iz Nikolićevog kabineta.

"Partnerstvo naše dvije zemlje jača našim zajedničkim radom i Amerika je vrlo zainteresovana da Srbiju vidi u porodici evropskih naroda", rekla je Viktorija Nuland, koja je pozdravila napredak koji je Srbija iskazala prolazeći kroz reforme koje imaju za cilj modernizaciju zemlje, navodi se u saopštenju.

Nikolić je rekao da je "Srbija uložila mnogo truda da se smanje tenzije na Balkanu, a svojim reformama i uređivanjem države u prethodnih nekoliko godina svakako je zaslužila da što pre bude primljena u punopravno članstvo EU".

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić prenio je Viktoriji Nuland i da Srbija neće odustati od napora da stabilizuje situaciju u regionu, "uprkos tome što očigledno nisu baš svi u okruženju spremni da podijele težinu tog posla" sa njom.

"Srbija postupa odgovorno prema budućnosti regiona ne odgovarajući na pojedine sporadične provokacije od strane naših susjeda, a to ne doživljavamo kao našu slabost, već kao investiciju u bolji život građana", rekao je Nikolić.

XS
SM
MD
LG