Dostupni linkovi

Izraelski ministar: Sporazum daje Iranu dozvolu za ubijanje


Izraelski ministar Miri Regev rekao je danas da nuklearni sporazum između Irana i svetskih sila daje Iranu "dozvolu za ubijanje".

Regev, bivši izraelski vojni portparol a sada ministar kulture i sporta rekao je, reagujući na vesti da je postignut sporazum, da je takav dogovor "loš za slobodan svet i loš za čovečanstvo".

Regev se založio da se dalje lobira protiv sporazuma postignutog u Beču i rekao da bi američki Kongres još mogao da ga blokira.

Diplomate u Beču izjavile su jutros da je postignut istorijski sporazum između svetskih sila i Irana o njegovom nuklearnom programu kojim treba da se obezbedi da Iran ne može da proizvodi atomsko oružje a zauzvrat da se Teheranu ukinu sankcije.

Sporazum je postignut posle 21 meseca pregovora s prekidima i poslednje runde od 17 dana u Beču, a zvanično treba da bude objavljen tokom prepodneva.

Izrael predvodi napore da se blokira sporazum kojim bi se ukinule sankcije Iranu, jer je Iran podržavao militantne grupe koje su napadale Izrael, podseća agencija AP.

XS
SM
MD
LG