Dostupni linkovi

Brat Svetozara Marovića istupio iz DPS-a


Dragan Marović, brat predsjednika Savjeta vladajuće crnogorske Demokratske partije socijalista /DPS/ Svetozara Marovića, istupio je iz članstva te partije revoltiran što ga "država žrtvuje radi članstva u NATO".

Marović je naveo da je revoltiran postupkom crnogorske Vlade koja je u platformi o ispunjavanja obaveza iz pregovaračkog poglavlja 23, kao jedan od uspješno riješenih slučajeva organizovanog kriminala i korupcije navela aferu "Zavala", u kojoj je jedan od aktera.

"Crnogorska Vlada je na meni dobila datum pregovora sa EU, a sada hoće da me žrtvuju, da se dodvore NATO. Sada kada treba da pišem žalbu Apelacionom sudu, oni moje ime postavljaju pred nekog generala. To znači da sam unaprijed osuđen i da svi to očekuju. Kako će me sud osloboditi", upitao je Marović.

Marović je bio član Opštinskog odbora DPS-a Budve. Podgorički Viši sud osudio je sredinom juna bivšeg predsjednika opštine Budva Rajka Kuljaču na pet godina zatvora, a sekretara za investicije Dragana Marovića na četiri, jer su zloupotrebom službenog položaja pribavili imovinsku korist preduzeću "Zavala invest" i oštetili opštinski budžet za oko 821.000 evra.

To je treća presuda u ovom predmetu, nakon što je prve dvije oborio Apelacioni sud i naložio ponavljanje sudskog postupka.

Advokati odbrane podnijeli su žalbu i na ovu presudu Višeg suda.

XS
SM
MD
LG