Dostupni linkovi

Pojačano prisustvo policije u centru Beograda


Pojačane snage policije prisutne su od jutros u centru Beograda, u blizini zgrada Vlade, Predsedništva i Narodne skupštine, iako su svi skupovi koji su za danas bili najavljeni u Beogradu, zabranjeni odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prethodno je grupa nevladinih organizacija planirala da ispred Doma Narodne skupštine održi akciju #sedamhiljada, u znak sećanja na žrtve genocida u Srebrenici, ali je zbog najava nacionalističke Srpske radikalne stranke da će se njeni članovi i simpatizeri "pridružiti" toj akciji, MUP odlučio da iz bezbednosnih razloga zabrani održavanje skupa.

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, zabranjeni su i skupovi desničarskih organizacija Pokreta Dveri i Srpskog sabora Zavetnici, kao i Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i građanina Nikole Aleksića, koji su takođe bili zakazani za danas.

Stefanović je na vanrednoj konferenciji za štampu u petak upozorio "sve koji razmišljaju da dođu" da policija neće tolerisati nikakvo okupljenje.

XS
SM
MD
LG