Dostupni linkovi

Dragan Vasiljković stiže u Hrvatsku


Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, danas stiže u zagrebačku zračnu luku i odande će produžiti u Split - gdje će mu se na Županijskom sudu suditi za počinjene zločine, prenosi Hrt.hr.

U zagrebačku zračnu luku sletjeti će u 11.30 sati, nakn čega ide u Split na ispitivanje u Državno odvjetništvo, a očekuje se da će mu biti određen istražni zatvor.

Vasiljković je uhićen u Perthu 2006. i od tada se nalazi u ekstradicijskom zatvoru, osim razdoblja koje je proveo na slobodi 2009. i početkom 2010. nakon kojeg je temeljem odluke Vrhovnog suda ponovno uhićen. Australska vlada tek je u studenome 2012. donijela odluku da će Kapetana Dragana izručiti Hrvatskoj, nakon višegodišnjeg pravnog natezanja i Vasiljkovićevih pokušaja da ospori hrvatski zahtjev za izručenjem podnesen 2005.

Svoje izručenje Hrvatskoj uspio je prolongirati 2013. nakon što je sutkinja australskog suda prihvatila njegovu žalbu kojom je tvrdio kako je u Australiji imao nepravedan proces zbog proceduralnih pogrešaka koje su suprotne Ženevskoj konvenciji. Australski mediji objavili su da mu je australski Vrhovni sud odbacio žalbu.

XS
SM
MD
LG