Dostupni linkovi

Kopnena vojska SAD ukida 57.000 radnih mesta do 2017. godine


Američka kopnena vojska će ukinuti 40.000 vojnih i 17.000 civilnih radnih mesta u naredne dve godine, javio je danas Frans pres pozivajući se na izvore iz Ministarstva odbrane SAD.Neimenovani izvor iz Pentagona izjavio je Frans presu da će uskoro biti saopšten plan o smanjenju radnih mesta u vojsci.

List Ju Es Ej Tudej (USA Today) piše danas da će to smanjene zaposlenih "verovatno uticati na sve misije, na nacionalnom i međunarodnom nivou".

Očekuje se da će najava o novom planu u kopnenim jedinicima američke vojske biti saopštena do kraja nedelje, naveo je list i dodao da će do septembra 2017. godine biti oko 450.000 radnih mesta u kopnenim jedinicima.

List je dodao da se vojska odlučila na to drastično smanjenje iz budžetskih razloga podsećajući da su rezovi bili i 2013. godine kada je ukinuto 30.000 radnih mesta.

Prema dokumentu Pentagona u čiji uvid je imao Ju Es Ej Tudej, vojska je navela da ne sme da bude manje od 450.000 vojnika u kopnenim jediciama kako bi američka armija mogla da bude spremna u slučaju nekog konflikta.

XS
SM
MD
LG