Dostupni linkovi

Konzervativci vode u prvom krugu izbora za gradonačelnika Buenos Ajresa


Konzervativna stranka PRO u Argentini pobedila je sinoć u prvom krugu izbora za gradonačelnika Buenos Ajresa, ali će morati u drugi krug izbora pošto je osvojila 46 odsto glasova, javile su danas svetske agencije.Kandidat konzervativaca Horasio Rodriges Lareta osvojio je 46 odsto glasova, 20 odsto više od protivnika iz centra Martina Lustoa (26 odsto), dok je kandidat kojeg podržava predsednica Argentine Marihano Rekalde dobio 22 odsto glasova.

Nakon što je osvojila najviše glasova u Buneos Ajresu 2007. godine, stranka PRO želi da osvoji i predsedničko mesto na izborima predviđenim u oktobru kada ističe mandat predsednici Kristini Kišner.

Konzervativna stranka Republikanski predlog (PRO) je mlada politička formacija osnovana 2007. godine. Ta stranka u koaliciji s radikalnom Građanskom unijom (UCR) vlada u 24 provincije u Argentini.

PRO već osam godina radi na modernizaciji glavnog grada od 13 miliona stanovnika zbog čega se očekuje da će 49-godišnji Lareta pobediti u drugom krugu izbora, zakazanom za 19. jul.

XS
SM
MD
LG