Dostupni linkovi

Više od 30.000 turista na Makarskoj rivijeri


Prvoga srpanjskog vikenda na Makarskoj rivijeri se, prema podatcima turističkih ureda, odmara više od 30 tisuće gostiju, a booking je bolji nego lani.

Ovo je prvi veliki vikend ovogodišnje turističke sezone koji će najaviti turističku sliku ljeta, kažu u turističkim uredima na Makarskom primorju.

Na državnoj cesti D8 promet je znatno pojačan, vozi se uglavnom u isprekidanim kolonama bez zastoja i ograničenja. Na prometnici od Baškog Polja kroz tunel Sveti Ilija do autoceste i obratno promet je također pojačan, a veći je broj vozila i na putnom pravcu Makarska – Vrgorac preko Biokova.

Trajekt na liniji Makarska – Sumartin na otoku Braču plovi prema redu plovidbe i nema dužih čekanja na ukrcaj.

Na liniji Drvenik - Sučuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta, a čekanje na ukrcaj je od sat do sat i pol vremena. Za ukrcaj na trajekt s Hvara prema Drveniku čeka se do sat vremena, doznaje se u ispostavi Jadrolinije.

Autobusi stižu u Makarsku uglavnom puni i s manjim zakašnjenjem, a u povratku slobodnih mjesta ima za sve putne smjerove.

Od hotelijera s Makarskog primorja koji ugošćuju oko 12.000 turista doznaje se da im je šestomjesečno poslovanje bilo bolje nego prošle godine.

XS
SM
MD
LG