Dostupni linkovi

Toronto: Odlaganja i kašnjenja letova na aerodromu


Više od 200 letova je otkazano, a više stotina je pomjereno sa najvećeg aerodroma u kanadskom gradu Torontu nakon što je osoblje zaduženo za dopunjavanje goriva u avionima stupilo u nenajavljeni štrajk.

"Na međunarodnom aerodromu 'Pirson' u Torontu i dalje su prisutni problemi zbog problema sa dostavljačem goriva. Pošto dostavljač goriva ima problema sa nedostatkom broja zaposlenih, otkazano je 185 letova", navodi se u saopštenju aerodromske službe.

Na internet stranici aerodroma navedeno je da je, nakon objavljivanja saopštenja, otkazano još 20 letova.

Veći broj radnika firme "Konsolidejted avijejšen fjueling" iz Toronta, koja gorivom snabdijeva aerodrom, iznenada je uzelo slobodan dan u znak protesta zbog odluke konzorcijuma kompanija "Er Kanada" i "Vest džet" da prekinu radne odnose sa njima.

"Konzorcijum aviokompanija 'Er Kanada' i 'Vest džet' nije obnovio dogovor sa 'Konsolidejted avijejšen' za dostavu goriva aerodromima 'Pirson' u Torontu i 'Trudo' u Montrealu. Konzorcijum je već potpisao ugovor sa drugim dostavljačima i zbog toga će više od 300 naših članova ostati bez posla", ističe se u saopštenju "Međunarodne asocijacije mašinista i radnika u avioindustriji".

XS
SM
MD
LG