Dostupni linkovi

Pet osoba povređeno u eksploziji u Bogoti


Pet ljudi je povređeno u eksploziji naprave ručne izrade u finansijskoj četvrti glavnog grada Kolumbije, Bogoti, javili su danas kolumbijski zvaničnici.

Odvojeno su vatrogasci naveli da su se dve eksplozije dogodile danas u Bogoti, i u jednoj od njih je povređeno najmanje petoro ljudi. Vatrogasci su na svom Tviter nalogu naveli da se jedna eksplozija dogodila u finansijskoj četvrti glavnog grada, a druga ubrzo zatim u industrijskoj zoni.

Pukovnik Oskar Pinzon iz gradske policije rekao je da nema informacija o tome ko bi mogao da bude vinovnik eksplozije, i da je naprava koja je ranila ljude bila srednje jačine. Niko nije preuzeo odgovornost za eksplozije koje se dešavaju u vreme pojačanih tenzija između vlade i najvećeg pobunjeničkog pokreta u zemlji Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije. Obe strane u tom dugom sukobu pojaćale su napade poslednje dve nedelje čime se ugrožava budućnost dvogodišnjih mirovnih pregovora.

Kako navodi agencija AP, eksplozija se dogodila sedam blokova od rezidencije američkog ambasadora koji je u tom trenutku priređivao prijem povodom Dana nezavisnosti SAD, 4. jula.

XS
SM
MD
LG