Dostupni linkovi

Mustafa: Imovina na Kosovu je kosovska


Kosovski premijer Isa Mustafa kaže da sa Srbijom ne može da razgovara o imovini i preduzećima na Kosovu jer su ona kosovska.Mustafa je rekao da su stavovi dvije strane o energetici veoma udaljeni, a da je dogovor o telefonskom pozivnom broju praktično postignut.

Smatra da tvrdnje da je investirala u imovinu na Kosovu, Srbija treba i da argumentuje.

U intervjuu za radio Deutche Welle, Mustafa kaže da je "delegacija Srbije u Briselu otvorila mnogo problema vezanih za imovinu o kojima se ne može diskutovati".

"Ustavom Kosova i Rezolucijom 1244 smo obezbijedili da sva imovina koja se nalazi na teritoriji Kosova pripada Kosovu. Elektroprivreda Srbije je djelovala na sjeveru Kosova, ali je delovala ilegalno", tvrdi Mustafa.

Upitan da li je optimista u pogledu postizanja sporazuma Beograda i Prištine, Mutafa kaže:

"Vrlo smo blizu postizanju sporazuma o slobodnom kretanju na mostu preko Ibra. Srpska strana više taktizira oko odlaganja sporazuma nego što za to ima argumente", rekao je Mustafa i dodao da se može reći da je sporazum o pozivnom broju već postignut.

Dodao je da obije strane žele da svi sporazumi odjednom budu potpisani. Kosovska delegacija insistira da sporazumi budu potpisani u paketu sa sporazumom o Zajednici srpskih opština, sporazum o energetici i o otvaranje mosta preko Ibra.

Mustafa, međutim, tvrdi da su stavovi Beograda i Prištine o energetici jako udaljeni.

XS
SM
MD
LG