Dostupni linkovi

Identificirani posmrtni ostaci 22 osobe iz BiH i Hrvatske


U organizaciji i koordinaciji Uprave za zatočene i nestale hrvatskog Ministarstva branitelja u utorak je na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu održana identifikacija posmrtnih ostataka 22 osobe ekshumirane iz zajedničkih i pojedinačnih grobnica na području Hrvatske te preuzetih iz Bosne i Hercegovine.

Pozivu na identifikaciju se odazvalo 19 obitelji koje su konačno i identificirale posmrtne ostatke svojih članova, priopćilo je Ministarstvo branitelja.

Identificirani posmrtni ostaci četiriju osoba odnose se na 1991./'92. godinu (Vukovar, Vinkovci, Batinjani te posmrtni ostaci jedne osobe preuzeti iz BiH).

Posmrtni ostaci preostalih 15 osoba odnose na 1995., pri čemu je pet osoba ekshumirano na području Sisačko-moslavačke županije, dvije osobe na području Šibensko-kninske županije, tri osobe u Zadarskoj županiji, dvije osobe u Brodsko-posavskoj županiji, dvije osobe u Karlovačkoj županiji te jedna osoba na području Ličko-senjske županije.

Nakon današnje identifikacije, Uprava za zatočene i nestale još uvijek traži 1589 nestalih osoba, odnosno, 933 osobe nestale 1991./'92. godine te 656 osoba nestalih 1995. godine.

XS
SM
MD
LG