Dostupni linkovi

Policijska ophodnja na crnogorskom i hrvatskom primorju


Hrvatski policajci će od 1. srpnja do 1. rujna boraviti u Budvi i Herceg Novom, dok će pripadnici crnogorske uprave policije biti raspoređeni u Policijskoj upravi Dubrovačko-neretvanskoj, najavljuju u utorak crnogorski mediji.

To je dio projekta razmjene policijskih službenika na primorju tijekom ljetne turističke sezone, određen Protokolom o suradnji između Ravnateljstva policije Hrvatske i crnogorske Uprave policije.

U crnogorskoj Upravi policije očekuju da će ovakav oblik suradnje osnažiti razmjenu policijskih iskustava, jačati sigurnosnu zaštitu i dati potporu sigurnosti cestovnog prometa te prevenciji kriminalnih aktivnosti međunarodnog karaktera u vrijeme turističke sezone u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Ta suradnja je proširena i na sve ostale zemlje regije.

"Projekt razmjene se počeo realizirati 2012. godine i obuhvatio je Hrvatsku, Srbiju i Albaniju, dok je 2013. godine proširena suradnja s Makedonijom i Italijom, tako da će ovog ljeta u gradovima na Jadranu biti radno angažirane mješovite policijske snage iz ovih pet zemalja regije.

U crnogorskoj Upravi policije ističu da su dosadašnja praksa i iskustvo suradnje policija i razmjene policijskih službenika tijekom turističke sezone dale jako dobre rezultate u prevenciji, otkrivanju i rasvjetljavanju kaznenih djela.

XS
SM
MD
LG