Dostupni linkovi

SAD: Uhićen i drugi bjegunac iz američkog zatvora


Osuđeni ubojica David Sweat, koji je s još jednim zatvorenikom prije tri tjedna spektakularno pobjegao iz zatvora u američkoj saveznoj državi New York, uhićen je jučer nakon što je ranjen nedaleko od kanadske granice.

Sweat (35) je bio u bijegu od 6. lipnja kad je s Richardom Mattom (49) pobjegao iz zatvora Clinton Correctional Facility u Dannemoru. Policija je nakon višetjedne potrage u subotu ubila Matta u šumi blizu grada Malonea, oko 50 kilometara od zatvora. U potrazi za dvojicom zatvorenika sudjelovalo je oko 1.300 pripadnika sigurnosnih službi.

Sweat i Matt su 6. lipnja pobjegli kroz kanalizacijski sustav zatvora, a njihov je bijeg pokrenuo masovnu policijsku potragu.

Policija je u područje južno od Malonea pozvana u petak nakon napada na vozilo za kampiranje i u obližnjoj lovačkoj kabini pronašla dokaze povezane s bjeguncima.

Matt je služio kaznu od 25 godina do doživotnog zatvora zbog ubojstva svoga šefa čije je tijelo kasnije raskomadao. Sweat je osuđen na doživotni zatvor zbog ubojstva zamjenika šerifa.

XS
SM
MD
LG