Dostupni linkovi

Mešovite patrole Mađarske i Srbije na makedonsko-srpskoj granici


Mađarska policija poslala je jedan kontigent graničnih policajaca koji će sa policajcima iz Srbije zajedno sprečavati ilegalne prelazke makedonsko-srpske granice.

Kako je saopštila mađarska policija, u skladu sa prošlonedeljnim dogovorom direktora policija dve zemlje, Karolja Papa i Milorada Veljovića, postignutom na sastanku u Segedinu, srpsko-makednosku granicu obezbeđivaće četiri vozila opremljena termo-vizijskim kamerama i dvadeset policajaca.

Na mesečnom nivou smenjivaće se po deset policajaca, a prva grupa od deset policajaca i pomenuta četiri vozila u Srbiju je ušla jutros nešto posle šest časova na Graničnom prelazu Horgoš.

Oni će zajedno sa njihovim kolegama iz Srbije raditi na sprečavanju ilegalnih prelazaka makedonsno-srpske granice, u cilju smanjenja broja migranata koji kasnije pokušavaju ilegalno da pređu srpsko-mađarsku granicu.

Kako se navodi, ova saradnja je plod zajedničkih iskustava srpske i mađarske policije iz februara na obezbeđenju granice, dok je u cilju sprečavanja trgovine ljudima formiran i zajednički mađarsko-austrijsko-srpski istražni tim.

XS
SM
MD
LG