Dostupni linkovi

The Sun: Policija spriječila napad u Londonu


Britanska policija spriječila je u subotu teroristički napad Islamske države tokom vojne parade povodom Dana oružanih snaga u Londonu, nakon što je od novinara dobila podatke plana, piše britanska štampa.

The Sun navodi da je jedan od vođa ogranka Islamske države dao zadatak novinaru tog lista, koji se lažno predstavio kao terorista, da izvrši napad tokom vojne parade.

Britanski premijer David Cameron rekao je novinarima da će mjere bezbjednosti biti pojačane tokom javnih skupova, kao što je vojna parada i godišnja gay parada, koja će također biti održana u subotu, prenosi agencija AP.

Šef policijske antiterorističke službe Mark Rowley rekao je da su mjere bezbjednosti pojačane "u svjetlu posljednjih događaja, a ne kao odgovor na neku određenu pretnju.

U Britaniji je i dalje na snazi drugi najviši stepen opasnosti od terorizma, što znači da se teroristički napad smatra veoma vjerovatnim.

Obavještenje o planu terorista tokom Dana oružanih snaga uslijedilo je dan nakon što je u napadu u Tunisu ubijeno 39 osoba, od kojih su najmanje osmoro Britanci.

XS
SM
MD
LG