Dostupni linkovi

Osumnjičeni za napad u Francuskoj u pritvoru


Privedeni vozač kamiona odbija da govori sa policijskim istražiteljima oko njegove umešanosti u ekspoziju i obezglavljivanje jednog čoveka na jugoistoku Francuske, rekla je danas portparolka francuskog tužilaštva i dodala da je jedan od prvobitno uhapšenih osumnjičenih oslobođen bez optužbi.

Glavni osumnjičeni Jasin Salhi kao i njegova sestra i supruga nalaze se u pritvoru u Lionu dan pošto je on, kako se smnja, udario kamionom u skladište hemijske fabrike u vlasništvu američke kompanije i okačio odsečenu glavu svog poslodavca na kapiji fabrike, rekli su zvaničnici.

Četvrta osoba koja je juče privedena puštena je na slobodu, rekla je portparolka kancelarije tužitelja u Parizu Anjes Tibo-Lekuivr.

Prema francuskom zakonu o borbi protiv terorizma Salhi i dve žene mogu da budu zadržani u policiji četiri dana, do kada mora da se protiv njih ili podnese preliminarna tužba ili da budu oslobođeni.

Istražitelji nisu pronašl nikakav motiv ili bilo kakvu stranu vezu, rekla je portparolka tužilaštva. Ni jedna grupa nije još preuzela odgovornost za jučerašnji napad.

Odsečena glava izgleda kao da imitira praksu grupe Islamska država da odseca glave svojim zarobljenicima i da ih prikazuje svetu.

Napad se desio samo nekoliko dana posle poziva ekstremista da izvode napade za vrem svetog meseca Ramazana.

XS
SM
MD
LG