Dostupni linkovi

Beograd: Završena sjednica Vlade Srbije i Republike Srpske


Održana je zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske. Sjednici prisustvovao i predsjednik Tomislav Nikolić, koji je naglasio da će Srbija učiniti sve da pomogne RS.

U obraćanju članovima vlada Republike Srbije i Republike Srpske predsjednik Tomislav Nikolić je rekao da je situacija u regionu veoma složena, konstatujući da su napadi sve učestaliji kako je Srbija bliža Europskoj uniji.

"Srbija će učiniti sve da pomogne Republici Srpskoj. Moja podrška Vladi je bezuslovna, vreme je teško i moramo da budemo jedinstveni i složni. Neki se trude da stvore nepovoljnije okolnosti kako bi zaustavili naš napredak, stoga vas molim da uspostavite i održite snažne veze i budete kao porodica", naglasio je Nikolić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da nivo odnosa Srbije i Republike Srpske nikad nije bio na tako iskrenom i na tako visokom nivou i zahvalio se Srbiji na obećanoj pomoći.

Prethodno su se predsednici Tomislav Nikolić i Milorad Dodik, kao i premijeri Aleksandar Vučić i Željka Cvijanović sastali su u Palati Srbija. Kako prenosi Tanjug, na tom sastanku je trebalo da, između ostalog, zvaničnici razgovaraju i o Srebrenici i o "slučaju" Nasera Orića.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG