Dostupni linkovi

Crna Gora: Usvojen prijedlog zakona o Carinskoj službi


Vlada Crne Gore utvrdila je danas Prijedlog zakona o carinskoj službi, čime će biti stvorene normativne pretpostavke za kvalitetnije ostvarivanje fiskalne i bezbjednosne uloge carinske službe u skladu sa zahtjevima evropskih carinskih propisa i promjenama koje će uslijediti pristupanjem Crne Gore EU.

Vlada je utvrdila i Prijedlog zakona o mladima, čime će Crna Gora prvi put dobiti zakon koji će obezbijediti sprovođenje jedinstvene politike u ovoj oblasti i unapređenje društvenog položaja mladih u svim oblastima.

Usvojena je i Strategija razvoja opšteg srednjeg obrazovanja u Crnoj Gori za period 2015-2020. godina sa Akcionim planom za 2015. i 2016. godinu, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Cilj izrade Strategije je poboljšanje kvaliteta i efikasnosti opšteg srednjeg obrazovanja u Crnoj Gori na osnovu analize postojećeg stanja u gimnazijskom obrazovanju i definisanih prioritetnih oblasti, ciljeva, mjera i aktivnosti koje je potrebno realizovati za njihovo ostvarivanje.

Na sjednici je usvojen Program reforme politike zapošljavanja i socijalne politike u periodu 2015-2020. godina.

U ovom dokumentu pružaju se odgovori na izazove u oblasti tržišta rada, zapošljavanja, razvoja vještina i znanja, socijalne pravde i socijalne inkluzije, navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG