Dostupni linkovi

Grebenjuk uhapšen zbog afere Sky Montenegro


Generalni direktor fonda Resurskosbereženije, Andrej Grebenjuk, uhapšen je na moskovskom aerodromu zbog sumnje da je učestvovao u velikoj aferi u vezi sa prodajom stanova u Crnoj Gori.

Kako saznaje ruski Komersant, uhapšeni je, prema podacima iz istrage, na prevaru sakupljao novac za izgradnju elitne stambene zgrade Sky Montenegro u mjestu Prijevor nadomak Budve, prenosi Blic.

Novac za buduće stanove dalo je više od deset ljudi kojima je pričinjena šteta od oko 12 miliona dolara.

Među onima koji se smatraju oštećenima su i potpredsjednik ruske Citibank, Vladimir Andrejev i biznismen Aleksej Gerasimov.

Ruski mediji javili su da je Grebenjuk uhapšen u srijedu u Moskvi, nakon što je stigao iz Crne Gore gdje odavno živi sa porodicom.

Biznismen je dva mjeseca ignorisao pozive na saslušanje, zbog čega je sud i naložio hapšenje bez obzira na ponudu odbrane da bude pušten na slobodu uz kauciju od tri miliona rubalja.

Protiv Grebenjuka već je podignuta optužnica zbog velike prevare.

Kiparska kompanija Operantio trading je 2007. godine iznajmila kancelariju u Moskvi i započela veliku kampanju prodaje stanova u naselju Sky Montenegro kod Budve.

Klijentima su obećali fantastičan pogled na Jadransko more i demonstrirali kompjuterske video-snimke sa raskošnim enterijerima budućih stanova za čiji je metar kvadratni trebalo platiti četiri hiljade eura.

XS
SM
MD
LG