Dostupni linkovi

Vulin: Uskoro prihvatni centar za migrante u Preševu


Ministar za rad i socijalnu politiku Srbije Aleksandar Vulin najavio je da će za deset dana u Preševu početi da radi Centar za prihvat migranata i poručio da nijedan migrant u Srbiji neće biti prepušten sam sebi.

"Očekuje se da se broj migranata i dalje povećava i mi ćemo reagovati organizovano", rekao je Vulin u Preševu.

On je precizirao da će prihvatni Centar biti otvoren u napuštenim halama fabrike duvana, čije je opremanje u toku, i dodao da će u njemu migranti imati medicinsku i svu ostalu neophodnu pomoć.

"Crvni krst će im obezbjeđivati hranu, a stručnjaci Centra za socijalni rad zbrinjavaće majke sa malom djecom. Imaće prevodioce i pomoć stručnjaka oko papirologije", rekao je Vulin.

On je podsjetio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova već povećalo broj službenika u Preševu da bi migranti što prije dobili dozvole za boravak u Srbiji.

"U narednim danima razgovaraćemo sa rukovodstvom `Željeznica Srbije` da bi kapaciteti vozova bili povećani, s obzirom da je to za migrante najjeftiniji prevoz", rekao je Vulin.

Komesar za izbjeglice Srbije Vladimir Cucić rekao je da su netačne priče da među migrantima ima oboljelih od tuberkuloze i drugih zaraznih bolesti, prenose beogradski mediji.

"Oni dolaze sa ranama od pešačenja, izgladnjeli, iznemogli, ali nema zaraznih bolesti", istakao je Cucić.

XS
SM
MD
LG