Dostupni linkovi

Bijelo Polje: Radnici "Bjelasice Rade" u generalnom štrajku


Radnici bjelopoljske fabrike mineralne vode Bjelasica Rada počeli su generalni štrajk, zbog neisplaćenih zarada i naknada i neuplaćenih doprinosa.

Predsjednik Sindikalne organizacije fabrike, Miraš Joksimović, kazao je da su radnici počeli generalni štrajk zbog sedam neisplaćenih zarada, neizmirenih naknada za prevoz za 11 mjeseci, neuplaćenih doprinosa od 2009. godine, kao i razlika u doprinosima za šest godina, piše Dan.

"Odluka je donijeta zbog nemogućnosti radnika da dođu na posao i ugrožavanja njihovih egzistencijalnih potreba. Nemamo drugog izbora da se domognemo zagarantovanih prava na rad i normalan život", rekao je Joksimović.

On nije isključio mogućnost radikalizacije štrajka, nakon što sačekaju sedmicu i eventualni odgovor na zahtjeve koje su poslali većinskom vlasniku, Eurofondu, kojim upravlja biznismen Veselin Barović.

Predsjednik Štrajkačkog odbora, Čedo Popović, saopštio je da je materijalni položaj 57 zaposlenih, koliko ih je u štrajku, na najnižoj mogućoj ljestvici.

"Već duže vrijeme upozoravamo većinskog vlasnika na naše probleme, ali oni uporno ostaju nijemi i nemaju nimalo sluha da riješe osnovne zahtjeve. Niko neće čak ni da nam se obrati", rekao je Popović.

Radnik Bjelasice Rade, Sadik Arslanović, kazao je da će biti prnuđeni da iznajme bager i krenu prema Podgorici.

XS
SM
MD
LG