Dostupni linkovi

Mogherini: Dobar napredak postignut po svim pitanjima


Šefica diplomatije EU Federica Mogherini, koja je bila domaćin sastanka premijera Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Ise Mustafe u Briselu saopštila je da je "dobar napredak postignut po svim pitanjima".

Kako stoji u njenom saopštenju timovi će nastaviti da rade na rješavanju spornih pitanja u sve četri oblasti o kojima se razgovaralo već u narednim satima, te najavila da će se ponovo susresti narednih dana da finalizuju dogovor.

U današnjoj rundi dijaloga teme su bile implementacija sporazuma o energetici, telekomunikacijama, uspostavljanju zajednice srpskih opština na Kosovu i slobodi kretanja.

U saopštenju evropske povjerenice Mogherini takođe se navodi da je danas u pregovorima na tehničkom nivou postignut sporazum o priznavanju polisa za osiguranje vozila.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pak za RTS je izjavio da je postignut "samo određeni napredak u pregovorima o zajednici srpskih opština".

Slijedeća runda dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, na nivou premijera, kako javlja dopisnik RSE, zakazana je za ponedjeljak 29.jun.

XS
SM
MD
LG