Dostupni linkovi

Šuker: Hrvatska osramoćena zbog kriminalaca


Predsednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker u utorak je na otvaranju Konferencije o sigurnosti i zaštiti na nogometnim utakmicama u Opatiji ustvrdio da je Hrvatska osramoćena zbog jednog ili više kriminalaca koji su iscrtali kukasti križ na travnjaku stadiona u Splitu.

"Da znaju što taj simbol znači ne bi nikad slali poruke na taj način. Osuđujemo sva protupravna djelovanja na stadionima, posebno veličanje ideologija koje su sijale smrt po svijetu", istaknuo je Šuker.

Predsjednik HNS-a je naveo da u ovim okolnostima međusobne optužbe nadležnih ne donose napredak te da je jedini način zajednička bitka protiv takvih pojava.

"Svi zajedno moramo učiniti više, jer su do sad plaćene vrlo visoke novčane kazne za propuste i prekršaje, a pozitivni efekti takvog kažnjavanja su izostali", naveo je Šuker.

Među daljnjim mjerama je pojačana suradnja s UEFA-om, licenciranje klubova tako da zadovoljavaju zakonske obveze, dosljedno kažnjavanje klubova ako se pojave nepravilnosti te što bolja suradnja s Hrvatskim helsinškim odborom i FARE-om.

"No, postavljene ciljeve je nemoguće ostvariti bez odgovarajućeg zakonodavstva i kažnjavanja počinitelja", rekao je Šuker ocijenivši da je neprihvatljivo da do danas nije kažnjeno 16 huligana s nogometne utakmice u Milanu.

XS
SM
MD
LG