Dostupni linkovi

Vulin: Lekovito je govoriti o fašizaciji političkog života


Ministar za rad, zapošljavanjem boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je "lekovito" za odnose Srbije i Hrvatske govoriti o "fašizaciji političkog života".

"Lekovito je govoriti da se na stadionu (u Splitu) pojavio kukasti krst i da čitav stadion viče 'Za dom spremni'. Mislim da je to pomoć našim prijateljima u Hrvatskoj kada im kažemo da smo spremni da se zajedno borimo protiv fašizacije", rekao je Vulin za RTS.

Komentarišući izjavu predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, koja je juče osudila izjave Vulina u Jadovnu i navela da "osnovno kućno vaspitanje nalaže da kad dođete u tuđu kuću poštujete njene ukućane", Vulin je istakao da nije nekulturno govoriti istinu.

"Nije nekulturno govoriti istinu, ali je nekulturno i nedomaćinski kada vas na ulazu u Jadovno, jednu od najstrašnijih jama u istoriji civilizacije, dočeka više stotina povampirenih ustaša koji smatraju da jama nije bila dovoljno puna. To je nepristojno", rekao je Vulin.

Vulin je kao izaslanik Vlade Srbije u nedelju u govoru na komemoraciji žrtvama ustaškog logora Jadovno kod Gospića nekoliko puta kardinala Alojzija Stepinca nazvao"ustaškim vikarom".

XS
SM
MD
LG