Dostupni linkovi

PSBiH: Delegati Doma naroda o radu Centralne banke i Tužilaštva BiH


Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) trebali bi na sjednici koja je zakazana za danas razmatrati izvještaje o radu Centralne banke i Pravobranilaštva BiH za prošlu godinu te izvještaj o zaštiti ličnih podataka u BiH.

Dnevnim redom je predviđeno razmatranje i izvještaja o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH u 2014. godini koji nije dobio potrebnu podršku poslanika Predstavničkog doma PSBiH.

Delegati bi se trebali izjasniti i o Izvještaju Ureda za reviziju institucija BiH o reviziji raspodjele i korištenja sredstava tekuće rezerve koji je nadležna komisija jednoglasno prihvatila i zadužila je Vijeće ministara da u roku od 90 dana pripremi i Komisiju obavijesti o aktivnostima na provođenju preporuka iz ovog izvještaja.

Informacija o radu državnog tužilaštva također će se naći pred delegatima, a ovu informaciju poslanici Predstavničkog doma su odbili primiti k znaju, iznoseći niz primjedbi na rad Tužilaštva BiH posebno u oblasti procesuiranja ratnih zločina, zamjerajući toj instituciji i spektakularna hapšenja bez rezultata.

Kako je planirano, na dnevnom redu je i davanje saglasnosti za ratificiranje Sporazuma o finansiranju između BiH i Evropske komisije u vezi s programom prekogranične saradnje između BiH i Srbije u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći za 2013. godinu.

XS
SM
MD
LG