Dostupni linkovi

Nikolić i Gaoli razgovarali o ekonomskoj saradnji


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa prvim potpredsednikom Vlade Kine Džang Gaolijem, saopštio je kabinet predsednika.

Nikolić je kazao da je Kina zastupljena u svim velikim infraskturnim projektima u Srbiji i kao novu oblast za ulaganje predložio proizvodnja kamiona i traktora, Poljoprivredni kombinat Beograd, namensku industriju, industrijske zone pored većih gradova i dodao da će on svaku investiciju pomno pratiti, da ne bi došlo do greške.

Gaoli je kazao da su odnosi Srbije i Kine dostigli novi nivo nakon potpisivanja izjave o produbljenju strateškog partnerstva i da je kineska strana spremna na dalju ekonomsku saradnju.

"Ove godine svetska ekonomija je u krizi, ali kineska ekonomija beleži rast od sedam odsto i to pokazuje da je Kina izabrala dobar put. Ako sarađujemo iskreno po principima tržišne ekonomije, to će biti trajno. Kina je do sada ulagala u izgradnju autoputeva, poljoprivredu, telekomunikacije i energetiku. Vaši poljoprivredni proizvodi su veoma kvalitetni i spremni smo da produbimo saradnju u svim oblastima, a modeli mogu biti različiti", kazao je Gaoli.

XS
SM
MD
LG