Dostupni linkovi

Stefanović: Popodne više o razlozima autobuske nesreće


Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović izrazio je nadu da će policija danas u popodnevnim satima imati više detalja o razlozima koji su doveli do autobuske nesreće u kojoj je poginuo jedan putnik a povrijeđeno više od 60 turista koji su se vraćali sa ljetovanja u Grčkoj.

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da je, za sada, utvrđeno da je autobus prije nesreće vozio u srednjoj traci autoputa i da je, iz još neutvrđenih razloga, prešao u zaustavnu traku, probio zaštitnu ogradu, vozio neko vrijeme po zelenom pojasu i onda se prevrnuo kada je udario u betonski dio pored puta.

Ministar je rekao da će istraga utvrditi kako je došlo do te nesreće i da li su vozači smjene preuzimali na vreme.

Jedna osoba je poginula, a više od 60 je povrijeđeno u teškoj saobraćajnoj nesreći u Bubanj Potoku, u Beogradu, kada se prevrnuo autobus pun turista.

Nesreća se dogodila jutros oko 04.10 sati, a u autobusu koji je turiste iz Srbije vraćao sa ljetovanja iz Grčke nalazilo se 86 putnika, među njima i mnogo djece.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura rekla da je, prema dosadašnjim podacima, 15 do 20 pacijenata teže povrijeđeno.

U Dječijoj klinici u Tiršovoj primljeno je trinaestoro dece, a petoro je zadržano na liječenju.

Jedno dijete sa teškim povredama glave i kostiju lica nalazi se na intenzivnoj njezi, izjavio je dr Zoran Radojičić iz Dečije klinike za RTS.

XS
SM
MD
LG