Dostupni linkovi

Stefanović: O Oriću sada odlučuju organi drugih država


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u slučaju izručenja Nasera Orića država uradila sve što je trebalo i o tome sada odlučuju organi drugih država.

"Ono što je bilo do Srbije - mi smo uradili. Potvrđeno je da je optužnica na snazi i Ministarstvo pravde je tražilo izručenje. Sada je na organima drugih država da odlučuju o tome", rekao je Stefanović na stranačkoj konferenciji za novinare.

"Srbija je, precizirao je, učinila sve da neko ko je osumnjičen da je počinio najteže zločine i najteža krivična djela dođe i odgovara pred našim sudom", rekao je Stefanović.

Ministarstvo pravde zatražilo je juče od Švajcarske izručenje Orića, koji je u uhapšen 10. juna u Bernu po poternici Srbije zbog sumnje da je izvršio ratne zločine.

Uz zahtjev za izručenje Švajcarskoj je proslijeđena i prateća dokumentacija u vezi sa optužbama za koje ga tereti Tužilaštvo za ratne zločine.

Oriću je nakon hapšenja određen ekstradicioni pritvor.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je povodom hapšenja Orića da Srbija ne smije da odustane od zahtjeva za njegovo izručenje.

Srbija je potjernicu za Orićem raspisala 2014, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ratnog zločina nad srpskim stanovništvom u Srebrenici 1992. godine.

XS
SM
MD
LG