Dostupni linkovi

Moskva: Odluka EU o produžetku sankcija je ucena


Odluka EU da za godinu dana produži sankcije Rusiji zbog pripajanja Krima ucena je i ne doprinosi tome da se poluostrvo koje je pripojeno ruskoj teritoriji vrati Ukrajini, ocenjenjo je u subotu u Moskvi.

"Krim i Sevastopolj su integralni deo Ruske Federacije. Vreme je da se prizna ta činjenica i ona se neće promeniti ekonomskim i političkim ucenama", navelo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

U saopštenju se dodaje da je jučerašnja odluka EU da produži sankcije Rusiji - diskriminacija i da ne nudi nikakvu perspektivu.

"EU i dalje osudjuje ilegalnu aneksiju Krima i Sevastopolja, koju je počinila Ruska Federacija", saopštio je juče Evropski savet.

Sankcijama je izmedju ostalog predvidjeno zamrzavanje imovine ruskih državljana i zabrana izdavanja viza za EU ruskim zvaničnicima i proruskim pobunjenicima, zbog njihove uloge u aneksiji Krima.

Osim toga, sankcijama se zabranjuju investicije u Krim i izvoz tehnoloških proizvoda iz domena saobraćaja, telekomunikacija i energetike i proizvoda vezanih za istraživanje nafte, gasa i minerela.

XS
SM
MD
LG