Dostupni linkovi

Bivši ministar Dulić negirao krivicu pred sudom


Nekadašnji ministar za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje Srbije Oliver Dulić negirao je pred Specijalnim sudom u Beogradu da je zloupotrijebio položaj prilikom izdavanja dozvola preduzeću "Nuba invest" za postavljanje optučkih kablova na državnim putevima.

Na suđenju, koje je počelo tri godine nakon pokretanja istrage, pročitane su optužnice, a druga dvojica optuženih - Dulićev zamjenik Nebojša Janjić i nekadašnji direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak takođe su negirali krivicu, prenijeli su beogradski mediji.

"Negiram izvršenje krivičnih djela koja mi se stavljaju na teret", rekao je Dulić.

Optužnica Dulića, Janjića i Drbnjaka tereti da su prilikom izdavanja lokacijskih i građevinskih dozvola za postavljanje mreže optičkih kablova na državnim putevima preduzeću "Nuba invest" pribavili imovinsku korist veću od osam miliona dinara (više od 66.000 eura).

Dulić je, prema optužnici, usmeno naredio svom pomoćniku Janjiću da izda lokacijske i građevinske dozvole u septembru 2009. godine, iako "Nuba invest" nije imala neophodnu dokumentaciju.

Izdavanjem dozvola "Nubi" je omogućeno počne izgradnju optičke mreže kablova na državnim putevima kojima upravljaju "Putevi Srbije" i to na najvažnijim koridorima od Beograda do granice sa Hrvatskom, Mađarskom, Rumunijom, Bugarskom i Makedonijom.

Na taj način su izvršili produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja za koje je zaprijećena kazna od dvije do 12 godina zatvora.

Istraga protiv Dulića i ostalih pokrenuta je u septembru 2012. godine i oni se brane sa slobode.

XS
SM
MD
LG