Dostupni linkovi

Tahiri: Međunarodni broj za Kosovo - 383


Predsedavajuća kosovske delegacije i ministarka za dijalog Beograda i Prištine Edita Tahiri izjavila je da će Kosovo dobiti međunarodni telefonski broj 383.

Osim toga, ona je istakla da će zahtev poslati Austrija, kao i da će razgovori o toj temi sa Beogradom biti završeni do kraja godine.

Posle jučerašnjeg dijaloga Prištine i Beograda u Briselu, Tahiri je rekla kosovskim medijima da će telefonskiborj biti dobijen "direktno od ITU".

"Određivanje i dobijanje telefonskog broja je od velikog značaja, jer će Kosovo imati broj kao svaka država za razliku od sadašnje situacije kada je u upotrebi nekoliko kodova", rekla je Tahiri.

Ona je dodala da postoji saglasnost da "operateri sarađuju u sferi interkonekcije i rominga sa ciljem umanjena tarifa za sve građane".

"Sporazum predviđa da i Kosovo bude uključeno u regionalne inicijative za sporazume za roming", navela je Tahiri.

Konačan dogovor u vezi tog plana očekuje se na narednom sastanku premijera, ukazala je Tahiri, do kada će, kako se očekuje, prestati sa radom svi ilegalni operateri kako bi konačno bila postavljena pravila na celoj teritoriji Kosova, prenose mediji u Pristini.

XS
SM
MD
LG