Dostupni linkovi

Selaković: Čeka se odgovor Švajcarske u slučaju Orić


Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da Srbija očekuje odgovor švajcarskih organa u vezi sa hapšenjem Nasera Orića i istakao da odluke o tome, kao i o drugim izazovima koji su pred Srbijom, poput rezolucije o Srebrenici i dijaloga sa Prištinom, treba donositi "hladne glave", na šta je apelovao i sam državni vrh.

"Prepuštamo da se sve odvija po pravu i po zakonu, kako se radi u svakom drugom slučaju i očekujemo odgovor švajcarskih organa. Ni u čemu ne odstupamo od komentara i reagovanje koja je prethodnih dana uputio državni vrh", rekao je Selaković novinarima.

On nije želeo da detaljno komentariše hapšenje Orića, kao ni najavljenu rezoluciju o Srebrenici, navodeći da "to pokazuje na kom nivou su problemi sa kojima se Srbija kao država susrijeće".

"Državni vrh moli za razumijevanje, a to razumijevanje znači ne ulaziti u lične opservacije ili komentarisati nečiju reakciju ili ono što slijedi", naveo je Selaković i dodao da ne želi da svojoj državi nanosi štetu time što će "duvati u žar da rasplamsa neku vatru".

Vlada Srbije se, istakao je on, trudi i grčevito bori da vodi politiku koja će dovesti do stabilnosti i pomirenja u regionu.

"Treba nam u ovom trenutku hladna glava i molim vas da budete saveznici svoje države sada kad su pred nama i pitanja, poput rezolucije u Srebrenici, pomenuto hapšenje i dijalog Beograda i Prištine", poručio je Selaković.

On nije želio da komentariše ni moguće odgađanje najavljene posjete predsjednika Srbije Tomislava Nikolića Sarajevu.

XS
SM
MD
LG