Dostupni linkovi

Nova optužnica za nasilje protiv Zijada Turkovića


Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Zijada Turkovića koja ga tereti za napad na službeno lice u vršenju poslova bezbjednosti.

Optuženi se tereti da je 10. juna 2014. godine udario zavodskog službenika "koji vrši poslove bezbjednosti", te mu nanio lakšu tjelesnu povredu glave, nakon čega je savladan i odveden u ćeliju, pri čemu je opet pokušao udariti navedenog zavodskog policajca, poslije čega je vezan lisicama, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

On se tereti i da je 20. marta 2015. godine, prilikom primanja posjete, kada nije dozvoljeno mu se unese osam bočica sa napitkom, napadao i vrijeđao na nacionalnoj osnovi i uputio prijetnje zavodskom službeniku, kao i upravniku Pritvorske jedinice.

Optuženi Turković se tereti da je napao službeno lice u instituciji BiH u "vršenju poslova čuvanja lica koja su uhapšena, usljed čega je službeno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, i ozbiljno zaprijetio da će napasti službeno lice u instituciji BiH".

Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda BiH je 26. aprila Turkoviću izreklo 40 godina zatvorske kazne zbog organizacije više ubistava i pljačke Sarajevskog aerodroma.

XS
SM
MD
LG