Dostupni linkovi

Najmasovniji Zagreb Pride, završen bez incidenata


Bez ikakvih incidenata završeni 14. po redu Zagreb pride, jedan je od najbrojnijih do sada – prema ocjeni organizatora u povorci ponosa ulicama Zagreba hodalo je gotovo pet tisuća ljudi. „Jako smo zadovoljni odazivom i odlično je da smo promijenili rutu povorke te da je završni koncert u parku Ribnjak. Mislimo da je naša poruka 'Antifašizam bez kompromisa!' došla dosta daleko i dosta glasno,“ ocijenio je u ime Organizacijskog odbora Pridea Marko Jurčić. Manifestacija je koncertom u parku Ribnjak u središtu Zagreba završena oko 21.30 sati.

Po njegovoj ocjeni, zbog smjera u kojem zemlja ide, problemi se ne pojavljuju samo na stadionima i travnjacima, već se svakodnevno događaju na ulicama, u Saboru, Europskom parlamentu, hrvatski građani se dijele na 'domaće' i 'goste', ljudima se broje krvna zrnca i zaviruje im se u spavaće sobe.

Povorci se pridružio i socijaldemokratski potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić koji je kazao kako vjeruje da će uskoro doći vrijeme kada policija više neće morati osiguravati Zagreb Pride. „U zadnje četiri godine policija je uspjela održati red i mir, a civilizirani i mirni prosvjedi su dio demokratskog dijela Hrvatske", kazao je Ostojić novinarima.

Osim njega povorci ponosa lezbijki, gejeva, biseksualaca, transrodnih, interseksualnih i queer osoba osoba i obitelji - u znak podrške pridružili su se i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Bojan Glavašević, predsjednica ORaH-a Mirela Holy, saborski zastupnici Hrvatske narodne stranke - manje stranke vladajuće koalicije lijevog centra - Sonja Konig, Igor Kolman i Boris Blažeković.

XS
SM
MD
LG