Dostupni linkovi

Putin: Rusiju ne može da oblikuje kako ko želi


Ideali patriotizma u Rusiji su toliko duboki i jaki da niko nikada nije uspeo, niti će uspeti, da potčini Rusiju i oblikuje je kako hoće, rekao je predsednik Rusije Vladmir Putin.

Povodom 12. juna - Dana Rusije, on je u Kremlju tradicionalno uručio državne nagrade za posebna dostignuća u oblasti nauke i tehnike, književnosti i umetnosti, kao i u sferi humanitarnog rada.

"Rusija ne samo da je s ponosom odolela najtežim iskušenjima, nego je za svega četvrt veka ostvarila uspešan prodor u demokratiji i tržišnoj ekonomiji, uspevši da se učvrsti kao savremena, otvorena i samostalna zemlja“, rekao je Putin na svečanosti.

Ruski predsednik je naglasio da je očuvana sama suština ruske državnosti, jedinstvena nacionalna šarolikost naroda i njegovo istorijsko jedinstvo, vekovna tradicija, predanost otadžbini, junaštvo i hrabrost u zaštiti njene slobode i nezavisnosti, njenih interesa.

"Ovi ideali patriotizma toliko su duboki i jaki, da niko nikada niti je uspeo niti će uspeti da Rusiju oblikuje prema sopstvenim merilima. Nas je nemoguće otkinuti od naših korena i izvora“, rekao je ruski predsednik.

Dan Rusije je jedan od najmlađih državnih praznika. Na taj dan, 12. juna 1990. godine, usvojena je Deklaracija o državnom suverenitetu Rusije.

XS
SM
MD
LG