Dostupni linkovi

Lukovac predsjednik Savjeta URA


Nekadašnji koordinator Pokreta za nezavisnost, Branko Lukovac izabran je za predsjednika Savjeta Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA).

Kako je saopšteno iz tog političkog subjekta, konstitutivna sjednica Savjeta, koji čine istaknuti intelektualci i dokazani stručnjaci u svojim oblastima, održana je danas.

„Savjetu, čija je uloga da doprinese da URA ostvari cilj zbog kojeg je osnovana - sveobuhvatne političke promjene u Crnoj Gori kao uslov za prevazilaženje ekonomsko-socijalne krize i sveukupan razvoj naše zemlje, u ponedjeljak su se pridružili doktor Vanja Brailo, profesor doktor Danilo Đurović i ekonomista Danilo Lakić“, kaže se u saopštenju.

Pored njih, u Savjetu su i profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu Miodrag Perović, profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu Marko Backović, režiser Branko Baletić, profesor na Filozofskom fakultetu Milorad Simunović, profesorica na Pravnom fakultetu Maja Kostić Mandić i akademski slikar Aldemar Ibrahimović.

U Savjetu su, kako se navodi, i advokat Velija Murić, general u penziji Blagoje Grahovac, publicista Ranko Vuković, istoričar Vaselj Camaj, šahovski velemajstor Nebojša Nikčević, građevinski inženjer Šefik Nišić, ekonomista Slobodan Radulović i arhitekta Slobodan Mitrović.

XS
SM
MD
LG