Dostupni linkovi

Milanović se po drugi put sastao sa braniteljima


Iako je bilo najavljeno da će hrvatski premijer Zoran Milanović na drugom sastanku sa braniteljima sudjelovati samo na početku razgovora u Ministarstvu branitelja, zadržao se puna dva sata.

Kako HRT neslužbeno saznaje rasprava je bila prilično žustra.Milanović je obećao da će riješiti sve materijalne probleme stopostotnih ratnih vojnih invalida.

Na pitanje branitelja kako je moguće da na područjima koja su nekada bila okupirana, pojedinci dobivaju mirovine iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a bili su pripadnici agresorske vojske, premijer je odgovorio da o tome nema saznanja.

Upitan je i što je s otkazima braniteljima koji rade u javnim poduzećima. Dogovoreno je da će se sva otvorena pitanja rješavat i u okviru radnih skupina koje će biti zajednički oformljene.

Branitelji koji su izišli sa sastanka uglavnom su izražavali nezadovoljstvo.

Današnjem sastanku uz predstavnike branitelja demonstranata prisustvovalo je i 30-ak predstavnika braniteljskih udruženja na državnom nivou.

Premijer Milanović je izjavio je da se danas možda neće postići dogovor, ali će sigurno idućih dana.

Milanović se rukovao s prosvjednicima, a jedan pripadnik Udruge specijalne policije odbio mu je pružiti ruku.

Protestujući ispred Ministarstva više od 250 dana branitelji traže rješavanje problema njihove populacije, ostavku resornog ministra Predraga Matića i dvoje njegovih saradnika te donošenje ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih porodica.

XS
SM
MD
LG