Dostupni linkovi

Voda u Pančevu ispravna za piće


Voda u Pančevu je ispravna i za piće i za pripremanje hrane, izjavio je u nedelju gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov.

Radanov je novinarima nakon sednice Gradskog štaba za vanredne situacije rekao da je Grad Pančevo zbog oprečnih rezultata analiza vode angažovao tri ustanove - Batut, pančevački i beogradski Zavod za javno zdravlje da urade uzorkovanje vode.

On je rekao da sve te tri ustanove, koje su 6. juna uzorkovale vodu na više lokacija u Pančevu, imaju rezultate koji pokazuju da ne postoji povećana koncentracija trihalometana u vodi, i da su o tome obavestili gradski štab za vanredne situacije Pančeva.

"Njihovi rezultati su pokazali da je količina trihalometana u vodi oko 31 jedinice, dok je preko 100 jedinica opasno", objasnio je Radanov.

Prema njegovim rečima, građani vodu mogu da koriste, a cisterne sa pijaćom vodom će biti u gradu do 15 sati zbog, kako je rekao, građana koji još nisu saznali da je voda ispravna.

I Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je da je voda u Pančevu ispravna i da može da se koristi za piće. "Urađene su analize u tri laboratorije i voda za piće danas u Pančevu je toliko kvalitetna da može da se koristi za piće", rekao je Lončar.

On je dodao da će se ubuduće kontrola vode u Pančevu raditi svakoga dana.

XS
SM
MD
LG