Dostupni linkovi

Analize "Batuta" pokazuju da je voda u Pančevu ispravna


Rezultati analiza vode koje je na jučerašnjim uzorcima uradio Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" pokazuju da je pančevačka voda ispravna, izjavio je u nedelju na konferenciji za novinare gradonačelnik Pavle Radanov.

"Analize pokazuju da je u vodi iz gradskog vodovoda 31,57 mikrograma po litru trighalometana, što je znatno manje od dozvoljene vrednosti koja je 100 mikrograma", rekao je Radanov.

Dodao je da bi do podne trebalo da stignu i analize koje su radili zavodi za javno zdravlje u Beogradu i Pančevu, nakon čega će Gradski štab za vanredne situacije doneti odluku o tome da li će voda ponovo moći da se koristi.

On je najavio da će ubuduće analize vode iz pančevačkog vodovoda raditi Institut "Dr Milan Jovanović Batut” umesto Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Radanov je naveo da će biti ispitano kako je došlo do toga da su u petak analize pančevačkog Zavoda za javno zdravlje pokazale dvostruke vrednosti trihalometana u odnosu na dozvoljene, dok su podaci iz beogradskog Zavoda bili obrnuti.

XS
SM
MD
LG