Dostupni linkovi

Ubice pobegle iz zatvora u Njujorku


Više stotina policajaca učestvovalo je tokom noći između subote i nedelje u potrazi za dvojicom osuđenih ubica koji su pobegli iz zatvora u američkoj državi Njujork, što je prvo bekstvo iz tog maksimalno obezbeđenog zatvora.

Osuđenici Ričard Met i Dejvid Svit su koristili električne alate za preseku cevi a zatim su izašli kroz šaht nekoliko ulica dalje.

Njihov nestanak je primećen u subotu ujutro, pošto je otkriveno da su njihovi kreveti bili napunjeni odećom da izgleda kao da spavaju.

Zvaničnici kažu da je to prvo bekstvo iz zatvora "Klinton", izgrađenog 1865. godine.

U potragu su uključeni i pripadnici američke Maršalske službe i Federalnog istražnog biroa, psi tragači i helikopteri, a postavljene su i blokade na putevima u tom području, oko 30 kilometara od granice s Kanadom.

Guverner Endru Kuomo rekao je da su dvojica begunaca veoma opasni i da je vrlo važno da budu nađeni. Svit (34) služi doživotnui kaznu zatvora bez mogućnosti uslovnog puštanja na slobodu zbog prvostepenog ubistva zamenika šerifa u julu 2002. Met (48) je osuđen na 25 godina zatvora do dožvotne kazne jer je 1997. oteo svog bivšeg šefa a zatim ga ubio i isekao na komade.

U zadnjem delu njihove ćelije nađena je rupa. Pretpostavlja se da su imali električne alate kojima su na nekoliko mesta isekli tunele kojima su izašli iz zatvorskog objekta. Isražitelji pokušavaju da utvrde kako su nabavili alat.

XS
SM
MD
LG