Dostupni linkovi

Đoković u finalu Rolan Garosa


Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas u polufinalu pobedio Britanca Endija Mareja sa 3:2, po setovima 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1.

U njihovom 27. međusobnom duelu Đoković je do 19. pobede došao posle četiri sata i devet minuta igre.

Polufinalni duel Rolan Garosa između Đokovića i Mareja prekinut je sinoć u četvrtom setu zbog vremena, pri vođstvu najboljeg tenisera sveta od 2:1. U trenutku prekida, Đoković je vodio 6:3, 6:3, 5:7, a u četvrtom setu bilo je 3:3.

Đoković je odlično počeo današnji nastavak meča, uzeo je gem na svoj servis bez izgubljenog poena, ali je u narednom gemu istom merom uzvratio i Marej. I naredna dva gema teniseri su lako dobili, da bi u 11. gemu Britanac iskoristio greške Đokovića i stigao do brejk lopti i poveo sa 6:5.

Marej je taj-brejk materijalizovao u naredom gemu i posle dva seta minusa izjednačio na 2:2. U tim trenucima je izgledalo da je Marej bolji rival na terenu, ali se na početku petog seta, Đoković probudio. Vrlo brzo je stigao do vođstva od 3:0, a potom i do 5:1, uz dva brejka, te je lako na svoj servis došao do plasmana u finale.

Đoković će se sutra u finalu Rolan Garosa sastati sa Švajcarcem Stanom Vavrinkom, koji je u polufinalu bio bolji od Francuza Žoa-Vilfreda Conge.

XS
SM
MD
LG