Dostupni linkovi

Berluskoni prodao 48 odsto Milana


Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni prodao je 48 odsto deonica fudbalskog kluba Milan tajlandskom industrijalcu Bi Tečabolu, potvrdile su danas obe strane u zajedničkom saopštenju."Nacrt sporazuma, koji će biti detaljno ispitan, osigurava da će kontrola kluba ostati u rukama predsednika Silvija Berluskonija i Fininvesta, koji zadržavaju većinskih 52 odsto. Konzorcijum koji predstavlja gospodin Tečabol imaće manjinski udeo od 48 odsto", navodi se u zajedničkom saopštenju Fininvesta i Tečabola.

Dogovor će biti sproveden u delo u sledeća dva meseca, a italijanski mediji procenjuju da će Berluskoni dobiti 480 miliona evra, pošto je procenio da klub vredi milijardu evra.

"Ovo mi omogućava da zadržim većinu deonica i predsedničku funkciju. Neko ko tako dobro poznaje azijsko tržište razviće komercijalni aspekt Milana u Aziji", rekao je Berluskoni.

Novinari su Berluskonija pitali da li će srpski trener Siniša Mihajlović preuzeti klub, kako se nagađa nedeljama, a predsednik je kratko odgovorio: "Imam dobar osećaj u vezi sa Mihajlovićem".

XS
SM
MD
LG