Dostupni linkovi

Ana Ivanović izgubila u polufinalu Roland Garossa


Teniserka Srbije Ana Ivanović nije danas uspela da se plasira u finale Otvorenog prvenstva Francuske, Rolan Garosa, pošto je u Parizu izgubila od 13. teniserke sveta Čehinje Lucije Šafarove sa 0:2 u setovima (5:7, 5:7).

Sedma teniserka sveta Ivanović je igrala za svoje treće finale na Rolan Garosu, a prvo od 2008. godine, kada je i osvojila taj turnir.

Ona je dobro počela meč, napravila je brejk već u drugom gemu i ubrzo povela sa 3:0, a zatim i sa 5:2. Ivanović je nakon toga je stala, ali je i ; Šafarova tada mnogo bolje zaigrala i popravila servis. Srpska teniserka je u devetom gemu servirala za set, ali joj je Čehinja oduzela servis, što joj je pošlo za rukom i u 11. gemu za 6:5.

Šafarova je naredni osvojila bez izgubljenog poena i posle pet uzastopnih gemova osvojila prvi set. Sedma teniserka sveta povela je u drugom setu sa 1:0, a u narednom gemu nije uspela da iskoristi dve brejk lopte i duplira vođstvo.

Šafarova je zatim u trećem gemu napravila brejk za 2:1, a naredni je osvojila bez izgubljenog poena i stekla dva gema prednosti.

Čehinja je čuvala prednost brejka, odbila je napade Ivanovićeve i posle gema na svoj servis povela je sa 5:3. Srpska teniserka je zatim osvojila gem na svoj servis, a u narednom je posle velike borbe, ali i duplih servis grešaka Šafarove, uspela da iskoristi četvrtu brejk loptu i izjednači na 5:5.

Šafarova je odmah vratila brejk i u narednom gemu ponovo servirala za pobedu. Ona je iskoristila ukupno treću meč loptu i za sat i 54 minuta obezbedila prvo učešće u finalu jednog grend slem turnira.

Ona je prva Čehinja od 1981. godine i Hane Mandlikove koja će igrati u finalu Rolan Garosa.

XS
SM
MD
LG