Dostupni linkovi

Američki Alergan i Aktavis poslovaće zajedno u Srbiji


Farmaceutske kompanije Alergan i Aktavis (Actavis) poslovaće u Srbiji od 1. juna kao jedinstvena kompanija, saopštio je danas Aktavis.

"Tim spajanjem, pacijentima u Srbiji postaće dostupne i najnovije terapije u lečenju velikog broja bolesti i poremećaja, a Aktavis će u Srbiji postati i lider u proizvodnji preparata koji se koriste u tretmanu problema starenja kože i u druge estetske svrhe", navodi se u saopštenju.

Direktor Aktavisa za Srbiju i Adrija regiju Pavle Marjanović je kazao da će tokom 2015. ta jedinstvena kompanija uložiti značajna sredstva u istraživanje i razvoj lekova, kako bi pacijentima obezbedila nove inovativne lekove i olakšala dostupnost generičkih lekova.

Kako je saopšteno, spajanje Alergana i Aktavisa otvara nove mogućnosti i za fabriku Zdravlje iz Leskovca, koja je uspešnim poslovanjem po svim poslovnim parametrima u svojoj kategoriji osvojila nagradu Aktavisove "Fabrike godine" u 2014. godini.

"Zahvaljujući uvođenju novih proizvoda značajno smo povećali obim proizvodnje i otvorili radna mesta za preko 100 novih zaposlenih u Leskovcu, kako bismo odgovorili na zahteve domaćeg, ali i sve brojnijih međunarodnih tržišta na koja izvozimo oko 70 odsto naše ukupne proizvodnje", istakao je generalni direktor fabrike Zdravlje AKtavis Bojan Jović.

XS
SM
MD
LG