Dostupni linkovi

Predsjednik EP Martin Šulc podržao Krivokapića za šefa SDP


Predsjednik Evropskog parlamenta (EP) Martin Šulc podržao je aktulenog predsjednika crnogorskih socijaldemokrata Ranka Krivokapića uoči kongresa Socijaldemokratske partije (SDP).

Šulc je u video-poruci koja će se emitovati na kongresu SDP-a kazao da to nije poruka samo delegatima koji će birati lidera partije, već i poruka prijateljstva za Krivokapića.

“Ranko i ja smo prijatelji dugo vremena, i kao predsjednici parlamenata radimo zajedno veoma intenzivno. Ogromni napredak koji je Crna Gora ostvarila od obnove nezavisnosti rezultat je i rada vaše partije.

Na nacionalnom i međunarodnom nivou, partiju i državu predstavlja Ranko, na način koji je, bez presedana, da budem iskren,” rekao je Šulc.

Šulc je naveo da mu je uvijek zadovoljstvo da Krivokapića sretne u Briselu, i da će ga uskoro sresti i u Crnoj Gori.

“Da vam ispričam kratku priču, ja nisam predsjednik parlamenta koji mnogo putuje, ali prije ili kasnije ću morati da dođem u Crnu Goru, jer je Ranko osoba koja insistira. Ako želi da uspije, ako želi da nešto izgura do kraja, budite sigurni da će se za to boriti, i on se bori da se ja pridružim sljedećem kongresu partije. Danas se mogu pridružiti samo putem video-poruke, a ovo nije samo poruka vama, delegatima na kongresu, ovo je takođe poruka prijateljstva mom prijatelju Ranku,” rekao je Šulc.

U Podgorici se u srijedu, 3.juna, održava kongres SDP na kojem je protivkandidat za šefa partije, predsjedniku crnogorske Skupštine Krivokapiću, Ivan Brajović ministar saobraćaja u vladi Crne Gore.

XS
SM
MD
LG