Dostupni linkovi

Danas sastanak ratnih veterana sa Milanovićem


Premijer Hrvatske Zoran Milanović razgovaraće danas u Zagrebu sa predstavnicima hrvatskih ratnih veterana, koji više od 200 dana protestuju nezadovoljni statusom.

Predstavnik hrvatskih ratnih veterana Miodrag Demo izjavio je juče da je postignut dogovor između veterana i Milanovića, te da su odustali od zahtjeva za smjenu resornog ministra Predraga Matića.

On tvrdi da su se, prema njegovim informacijama, veterani, koji već više od 200 dana protestuju u Zagrebu, uspjeli dogovoriti sa Milanovićem.

Demo kaže da bi ministar Matić trebalo da bude osjetljiviji prema ratnim invalidima, ali i da se oni moraju prilagoditi ekonomskoj situaciji u Hrvatskoj, prenijeli su hrvatski mediji.

Nakon što su veterani gotovo dva dana prošle sedmice okupirali Markov trg u Zagrebu, Milanović je pristao da se sastane sa njima danas u 10.00 časova.

Hrvatska policija sukobila se u petak, 29. maja, u Zagrebu sa ratnim veteranima, koji su probili policijski kordon kod Markovog trga, gdje se nalazi sjedište Vlade.

Hrvatski veterani već mjesecima protestuju ispred resornog ministarstva, zahtijevajući ostavku ministra Predraga Matića.

XS
SM
MD
LG